Merapi.biz design

Systeemtherapie

Gezinstherapie

Loopt het in uw gezin niet zoals u zou willen, en u wilt hier graag wat aan doen, en het liefst samen met uw partner en/of uw kind(eren) dan kan gezinstherapie helpen. Het uitspreken naar elkaar waar de last ervaren wordt en wat de veranderwensen zijn is een begin. Daarna op zoek naar mogelijkheden voor verandering en daar samen keuzes in maken is een volgende stap. Zo gaan we stap voor stap voort, al uitproberend en bijstellend, komt u samen verder. Soms eerst weer een stap terug of verder de diepte in op zoek naar de bron van wat er gaande is. U hoeft niet direct samen te beginnen, maar kunt ook eerst zelf op verkenning gaan naar de mogelijkheden, en later de anderen uitnodigen.

Relatietherapie

Een liefdesrelatie is een belangrijke factor voor het ervaren van geluk in een mensenleven. Het hebben van een levensgezel waar je van op aan kan, door wie je je gekend voelt en begrepen, is een rijkdom. En tegelijkertijd is het niet te voorkomen dat je geraakt wordt en het pijn doet, op blauwe plekken die je met je mee draagt, en de ander net zo. Dat dit kansen zijn voor meer en hechtere intimiteit weten we, maar dit ook te bereiken is zo makkelijk nog niet als het bijvoorbeeld angst oproept, of niet vertrouwd voelt. Dan kan het fijn zijn om daar wat hulp bij te krijgen, zodat je hier op een veilige en prettige manier samen verder mee komt en elkaar weer te vinden als er al verwijdering gaande is.

Het kan ook zijn dat je je al een tijd niet meer begrepen voelt, je verwijderd bent van elkaar, en je je eenzaam voelt in de relatie. Onderzoeken hoe dit komt en wat er aan te doen is kan dan lastig zijn samen, als het contact moeizaam is en het vertrouwen misschien geschaad. Hier hulp bij zoeken is dan een moedige stap, om samen tot gedeeld  inzicht en nieuwe keuzes te komen.

Bemiddeling

Niet alle relaties houden stand, en na de keuze de relatie te verbreken komt er van alles op je af, moet er van alles geregeld worden, zeker als je kinderen hebt. Dit is niet makkelijk als je aangeslagen bent door het afscheid van je relatie. Met een derde er bij afspraken maken over hoe je met elkaar om wilt blijven gaan, en hoe je samen de dingen goed wilt regelen, kan veel narigheid op latere momenten voorkomen.

Relatieherstel

Bent u het contact met  iemand kwijt geraakt, waar u onder lijdt, en wat u graag wilt herstellen maar u weet niet hoe? Misschien heeft u het al geprobeerd maar werd afgewezen? Een ouder of een kind, een familielid of vriend. Daar waar liefde en verbinding was kan deze misschien herstellen, wellicht niet terug naar het oude, maar op zoek naar een nieuwe manier van contact hebben. Ik denk graag met u mee.

Werkwijze;

Ik ben systeemtherapeut en familiemediator. Ik werk vanuit een veelheid aan kennis en ervaring, en laat me inspireren door onder andere  EFT, ACT en CGT. In gesprekken kan er veel gebeuren, en creatieve oefeningen kunnen dit verdiepen. Soms is het moeilijk iets in woorden te vatten, en zeggen uitdrukkingen, beelden of tekeningen meer.

 

 

Geregistreerd-lid-nvpa