Merapi.biz design

Teamtraining aan boord van een zeilschip

Trainingen aan boord van zeilschepen die gericht zijn op elkaar beter kennen en teamvorming. Er wordt gewerkt met actieve oefeningen in gehele of kleinere samenstelling waarbij gebruik wordt gemaakt van het schip en de omgeving. Dit geeft een prettige balans tussen vrijheid en structuur.

DEELNEMER VAN EEN ZORGORGANISATIE:
“Een schip creëert hier ook wel de ideale omgeving voor. Je bent door de dag heen steeds op hetzelfde aantal vierkante meters, zonder dat dit beklemmend voelt. Ook is voldoende gelegenheid om het gesprek aan te gaan en hiervoor even apart van de groep te gaan (lang leven alle natuurgeluiden die de nodige veiligheid bieden).”

 

Een greep uit de mogelijkheden:

Een wijde blik
Lekker zeilen en ondertussen elkaar beter leren kennen.

Wind in de zeilen
Verhoog de kwaliteit en effectiviteit van de onderlinge communicatie. Bewustwording van ieders inbreng en kwaliteiten om tot synergie te komen.

Stormen trotseren
Door de juiste zeilen bij te zetten komt het team in beweging. Werken aan een teamdoel. Ontdek waar de krachten zitten en hoe je die kan inzetten om met het team constructief aan de slag te gaan.

Gecombineerde trainingen
Wij geven ook trainingen op wal locaties. Het varen kan hier een onderdeel van zijn. In overleg met het bedrijf en met het team stellen we doelen vast waarop een programma wordt gemaakt.

Wat bieden we:

Er wordt gebruik gemaakt van de scheepsrollen test  (gebaseerd op Belbin). We hebben werkvormen met prikkelende namen als: palaverkaarten, monsterrollen, de oorlam, verworven rijkdommen, de schatkist, en het raadspel ‘met wie ben je in zee gegaan’?

Een team training is altijd afgestemd op de wensen en doelen van een team. Er wordt gestart met een voorgesprek, waarin duidelijk wordt wat verwachtingen en doelen van het team zijn. We eindigen met een evaluatie. Zo nodig kunnen we een natraject aan bieden, waarin meer verdieping en beklijving kan worden bewerkstelligd.

DEELNEMER VAN EEN ZORGORGANISATIE:
“De combinatie van actief zeilen, voldoende ruimte om niet steeds wat met elkaar te moeten en het wat gerichter meer elkaar en het team bezig zijn, was plezierig en goed.”

Voor meer informatie neem contact op met ons.

Verstuur email