De illusie van controle:
de focus op je eigen actie en niet op het resultaat
 
 
 
De illusie van controle:
de focus op je eigen actie en niet op het resultaat
 
De illusie van controle:
de focus op je eigen actie en niet op het resultaat

AANBOD VOOR PROFESSIONALS

Van Geweldloos Verzet tot Verbindend Gezag
Het meest uitdagende uitgangspunt van Geweldloos Verzet – Verbindend Gezag is het diepe besef van de illusie van controle. Kun je de controle loslaten en de focus leggen op wat jij als opvoeder of als professional kan doen, niet meer en niet minder. Dit vraagt om de focus te leggen op jouw actie en niet op het resultaat, want daar heb jij geen invloed op. Opvoeden en werken vanuit de uitgangspunten van Geweldloos Verzet is een krachtige combinatie van praktische tools, een opvoedvisie en het ontwikkelen van een persoonlijk geweldloze houding.
Een ander belangrijk uitgangspunt is het gebruik van het netwerk. Het gaat daarbij om de vaardigheid om gezamenlijke zorg, gezamenlijk verzet en gezamenlijke steun te kunnen initiëren. Geweldloos Verzet sluit daarom naadloos aan bij de huidige ontwikkelingen in de zorg. Samen-kracht in plaats van Eigen-kracht. Het aanbod van Noorderkompas is geschikt voor alle professionals die werken in gezinnen, op scholen, in een residentiële (behandel)setting en in de wijk.

Aanbod voor professionals (incompany)
Noorderkompas biedt op het gebied van Geweldloos Verzet – Verbindend Gezag, diverse lezingen, (kennismakings-)workshops, werkplaatsen, trainingen, begeleide intervisie en (team)consultatie. Noorderkompas begeleidt ook implementatietrajecten. Het trainingsaanbod is SKJ geaccrediteerd. Flyer aanbod professionals.
Noorderkompas heeft in de loop der jaren ook een aanbod ontwikkeld voor speciale doelgroepen en rond speciale thema’s: Samenwerken rond schoolweigering, Samenwerken tegen pesten, Geweldloos Verzet in de wijk (Flyer), Nieuwe Autoriteit op scholen (Flyer).

Open inschrijving: van Geweldloos Verzet tot Verbindend Gezag
Eén keer per jaar biedt Noorderkompas een training aan voor alle professionals, die in hun werk te maken hebben met (ouders van) kinderen en jongeren die gewelddadig en/of zelfdestructief gedrag laten zien. Deze training bestaat uit drie trainingsdagen en twee terugkom bijeenkomsten en vindt plaats in Groningen. Flyer training voor professionals. Kijk in de agenda voor de actuele startdata en locatie van de trainingen.

Open intervisiegroep
Zes keer per jaar plannen wij een intervisiebijeenkomst. Iedereen die professioneel werkt vanuit de principes van Geweldloos Verzet – Verbindend Gezag® is welkom. Voor de data verwijzen wij naar de agenda. Wil je toegevoegd worden aan de appgroep? Laat het weten…

Voor meer informatie, bel met 06-33926596 of stuur een email naar philippine@noorderkompas.nl.

 
Logo BPSW
Logo CRKBO
Logo SKJ
Logo AIT
Logo KLIK