Systeemtherapeut Annemarieke van de Haar

Annemarieke van de Haar

 

‘Alleen kun je sneller, samen kom je verder’

is voor mij een veelzeggende uitspraak, die aangeeft hoe belangrijk goede relaties zijn, met kinderen, ouders, partners, vrienden en collega’s.

Soms kom je in een situatie terecht waarin je daarbij hulp nodig hebt. Omdat je bijvoorbeeld steeds in conflicten terecht komt, omdat er misverstanden zijn, of omdat je elkaar aan het kwijtraken bent. Ik draag er graag aan bij om weer op een voor ieder goede manier met elkaar verder te komen.

Sinds 25 jaar werk ik met mensen samen om verbindingen te verbeteren, individueel, in gezinsverband, in of na een relatie. Voor mensen die hulp willen bij het vlot trekken van vastgelopen relaties, en/of meer verdieping en verbinding met zichzelf en de ander willen ervaren.

Ervaring heb ik opgedaan bij organisaties als Jarabee, Jeugdhulp Friesland, Elker, Fact-Jeugd, OCRN, en sinds 18 jaar bij Noorderkompas.
Je kunt bij mij terecht voor gezinstherapie, relatietherapie, contactherstel en (familie)mediation. Ook kun je voor individuele coaching terecht, om relaties met anderen te onderzoeken en te kijken wat je anders wilt, en dit in werking zetten.

Op verschillende manieren heb ik mij gedurende mijn leven bekwaamd in wat werkt voor relaties, communicatie en verbindingen tussen mensen. Tijdens mijn studies, op zeilschepen tijdens avontuurlijke tochten op zee, in mijn werk, en in mijn eigen relaties en vriendschappen. Wil je daar meer van weten kunt u mijn Curriculum Vitae bekijken.

Locatie

De praktijk bevindt zich aan de Brugstraat 7A in het centrum van Groningen op de tweede verdieping.

Brugstraat 7a Groningen

Parkeren

Je kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergarages (Hoendiep of Westerhaven). Het is dan nog een kleine 10 minuten lopen.

Kosten

Als de systeemtherapie uitgevoerd kan worden op basis van een verwijzing vanuit de jeugdwet worden de kosten vergoed. Wil je zelf betalen dan zijn de kosten 97 euro per uur. Met een aanvullende verzekering is vergoeding geregeld mogelijk voor een deel van de kosten voor psychosociale therapie. Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Wachtlijst

Er is een wachttijd van ongeveer een maand.

Kwaliteit

Om mijn werk goed te kunnen doen moet ik aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. Door lid te zijn van een aantal beroepsverenigingen houd ik mijn kwaliteit op orde dankzij de eisen die zij aan mij stellen. Daarbij heb ik aanbesteed bij de gemeentes Groningen (RIGG) voor systeemtherapie (code 45G04). Ook zij stellen eisen aan de kwaliteit van mijn bedrijfsvoering, werklocatie, en professionele invulling. Dit is een proces van onderhoud en verbetering die voortdurend door gaat en wordt gemonitord met een auditsysteem. De praktijk is in dit kader gekeurd door KLIK. Klik heeft een eigen keurmerk voor de zelfstandige jeugdzorgverleners (klik hier voor de KLIK kwaliteitseisen).

Praktische informatie

Hier vindt u de algemene voorwaarden en praktische informatie voor samenwerking met Noorderkompas Systeemtherapie

Privacy

Noorderkompas houdt zich aan de AVG-regelgeving wat betreft privacy, wat je hier kunt inzien. 

Klachtregeling

Voor klachten kunt u terecht bij klachtenportaal ZORG
Tevens ben ik bij de SKJ geregistreerd en val onder het tuchtrecht voor jeugdzorgprofessionals.
https://skjeugd.nl/professionals/
In geval van onveiligheid voor de betrokkenen werk ik volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode


Beroepsverenigingen

  • NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)
  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)
  • NVPA (Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen)
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • Klachtenregeling voor zzp’ers en kleinschalige zorgaanbieders | KPZ (KlachtenPortaal ZORG)
 
Logo NVRG
Logo NVRG
Logo RBCZ
Logo NVPA
Logo P3NL
Logo SKJ
Logo EFT