Alleen ga je sneller

Samen kom je verder

 
 

Alleen ga je sneller

Samen kom je verder

Alleen ga je sneller

Samen kom je verder

Systeemtherapie

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie.

In de therapie gaan we op zoek naar hoe jij de gewenste veranderingen in je leven kunt bereiken, in jezelf, en in contact met mensen die belangrijk voor je zijn. Dit kunnen mensen zijn uit jouw familie, gezin, vrienden, school en/of werk. Zij vormen samen jouw sociale systeem en beïnvloeden jou en elkaar. Je wilt elkaar graag steunen en versterken, maar soms lukt dit niet en is het contact verstoord. Dit kan grote invloed hebben op jouw beeld van jezelf en jouw functioneren.

Bijvoorbeeld als het je als ouders zwaar valt de sfeer in je gezin goed te houden, als er onbegrip is en je je zorgen maakt om het gedrag van je kinderen. Of als je het gevoel hebt gebukt te gaan onder conflicten en onbegrip tussen jou en je partner of ouders. Of als je gescheiden bent, en jij en de andere ouder het niet goed lukt de opvoeding samen vorm te geven en de kinderen daar last van hebben.

Dit kan leiden tot nare gevoelens die een negatief effect hebben op andere gebieden in het leven, zoals je werk, je gezondheid, je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Samen zoeken we uit wat jij graag wilt veranderen, en maken een plan hoe dit aan te pakken. Bij de gesprekken kunnen gezinsleden, je partner of andere belangrijke mensen uitgenodigd worden.

Verwijzing
Met een verwijzing van de huisarts, WIJ-team, Sociaal team of CJG kunt u starten met de therapie. Tijdens de kennismaking zal hier meer informatie over aangereikt worden.

 

Praktische informatie

Locatie
De praktijk bevindt zich aan de Brugstraat 7A in het centrum van Groningen op de tweede verdieping.

Parkeren
U kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergarages (Hoendiep of Westerhaven). Het is dan nog een kleine 10 minuten lopen.

 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Annemarieke van de Haar 06-36181948 of mailen met annemarieke@noorderkompas.nl.

Gezinstherapie

Als het in je gezin op bepaalde vlakken niet goed loopt, en het niet lukt dit op eigen kracht te veranderen… -Meer weten-

Relatietherapie

Het hebben van een levensgezel waar je van op aan kan, door wie je je gekend voelt en begrepen, is een rijkdom… -Meer weten-

Mediation

Niet alle liefdesrelaties houden stand, en na de keuze de relatie te verbreken moet er van alles geregeld… -Meer weten-

Contactherstel

Ben je het contact met een dierbaar iemand kwijt geraakt, wat je graag wilt herstellen maar je weet niet… -Meer weten-

Teamtraining

‘Teamkracht’ is een training voor teams die behandeling bieden aan kwetsbare mensen. Teamleden zetten… -Meer weten-
Logo NVRG
Logo RBCZ
Logo NVPA
Logo P3NL
Logo SKJ
Logo EFT