Geef me de moed om te veranderen
wat ik kan veranderen..
 
 
Geef me de moed om te veranderen
wat ik kan veranderen..
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen..

Contactherstel

in je familie of netwerk

Je bent het contact met een dierbaar iemand kwijt geraakt, je wilt dit graag herstellen maar je weet niet goed hoe. Misschien heb je het al geprobeerd en lukte het niet goed. Een ouder of een kind, een familielid of vriend. Daar waar liefde en verbinding was kan deze misschien herstellen. Wellicht niet terug naar het oude, maar op zoek naar een nieuwe manier waarbij ieder zich gerespecteerd voelt.

Of heb je last van een gespannen contact met iemand in je netwerk die maken dat je situaties vermijd waar je eigenlijk wel bij wilt zijn? In gesprek gaan kan tot verandering leiden. Iemand die dit in goede banen weet te leiden kan daarbij helpen.

Freek: ‘Onze ouders zijn 10 jaar geleden gescheiden. Mijn zus en ik zijn daarbij het contact kwijt geraakt met onze vader. Toen wisten we niet goed wat te doen, omdat het leek alsof onze vader zelf geen contact wilde. Inmiddels weten we wel beter, en hebben we het contact kunnen herstellen met een drietal gesprekken. Daarmee is niet alles gezegd wat misschien besproken moet worden, maar dat lukt ons nu verder zelf gelukkig weer goed’.

Amanda: ‘Ik had al lange tijd moeizaam contact met mijn moeder. We zijn allebei niet zo handig op sociaal gebied, en vele irritaties maakten het contact steeds slechter. We zijn in gesprek gegaan en merkten gelukkig direct dat het ons beiden zeer aan het hart gaat. Door nu beter van elkaar te weten waar de gevoelige punten liggen kunnen we daar rekening mee houden en gaat het veel beter’.

Mark: ‘Ik ben in de tijd dat ik ging trouwen en kinderen kreeg het contact met een goede vriend kwijt geraakt. We hadden een paar keer aanvaringen door verschillende ideeën over kinderen en relaties, en zijn elkaar vervolgens uit het oog verloren. Toen ik na een paar jaar weer contact zocht merkte ik dat hij nog steeds kwaad op me was en niet open stond voor contact. Ik was er van overtuigd dat dit op misverstanden gebaseerd was en wilde graag in gesprek hierover, met wat hulp erbij. Hier stond hij gelukkig ook voor open.

op de werkvloer

Een belangrijk element van plezier in je werk is een ontspannen omgang met collega’s. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Beeldvorming, aannames en misverstanden kunnen leiden tot spanning en met minder zin naar je werk gaan. Soms denk je er over ander werk te zoeken, terwijl je het liefst wilt blijven. Het kan een heel team infecteren. Met een of meerdere gesprekken kun je de situatie veranderen. Dit kan op locatie of in de praktijk.

Praktische informatie

Locatie
De praktijk bevindt zich aan de Brugstraat 7A in het centrum van Groningen op de tweede verdieping.

Brugstraat 7a Groningen
Parkeren
U kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergarages (Hoendiep of Westerhaven). Het is dan nog een kleine 10 minuten lopen.

 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Annemarieke van de Haar 06-36181948 of mailen met annemarieke@noorderkompas.nl.

 
Logo NVRG
Logo NVRG
Logo RBCZ
Logo NVPA
Logo P3NL
Logo SKJ
Logo EFT